Specialisaties

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

Screening en Preventie

Een preventieve screening voorkomt lichamelijke problemen op korte en lange termijn en bespaart u zo een revalidatie. Het nazien van je houding, bewegelijkheid, kracht en bewegingskwaliteit kan daarom voor ieder individu een grote meerwaarde betekenen.

Algemene en Sportkinesitherapie

(Sport)kinesitherapie en revalidatie valt op te splitsen in volgend drieluik:

 • Hands-on: Op de behandeltafel worden bewegingsrestricties en pijnen t.h.v. het gewrichts- en beenderstelsel, spierstelsel, zenuwstelsel en visceraal stelsel aangepakt.
 • In de oefenzaal: Specifieke oefeningen om de nodige weefsels gradueel terug sterk en belastbaar te maken!
 • Thuisprogramma: Thuisoefeningen geven u de kans uw revalidatie te bespoedigen en op termijn minder afhankelijk te worden van therapie ter plaatse.

Manuele therapie

Deze postgraduaat opleiding voldoet aan de internationale standaarden van het IFOMPT (International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists).

Manuele therapie is een bijzondere beroepsbekwaamheid en wordt gebruikt om dysfuncties in het spier-, zenuw- maar vooral beender/gewrichtsstelsel op te heffen.

Pijn en bewegingsrestricties (blokkades) worden door een manueel therapeut aangepakt via zachte harmonische technieken, mobilisaties en manipulaties (“kraken”). De technieken worden gebruikt t.h.v. de wervelzuil, kaak en perifere gewrichten.

Kaakbehandeling

Binnen dit luik behandelen we kaakklachten (kaakpijn, tandpijn) en alle kaakgerelateerde klachten (nekpijn, hoofdpijn, tinnitus (oorsuizen), duizeligheid, …).

De behandeling bestaat uit educatie, oefeningen en passieve behandeltechnieken t.h.v. het kaakgewricht en alle gerelateerde structuren.

Methode Busquet – Houdingscorrectie

Veel mensen vergroeien doorheen de jaren (veel zitten en weinig beweging) in foutieve houdingspatronen die pas na vele jaren voor klachten kunnen zorgen. Om die reden is het belangrijk uw houding eens te laten nazien.

Deze methode bekijkt het lichaam als 1 geheel en koppelt alle lichaamszones (botten, spieren, schedel, organen, …) via 7 bindweefselkettingen die in evenwicht moeten zijn voor een goede houding en een vlot lichamelijk functioneren.

 Het losmaken van uw buik kan op die manier bevorderlijk zijn voor uw nekpijn net als de meerwaarde van heuptechnieken voor bijvoorbeeld een schouderprobleem.

Dry Needling

Triggerpoints zijn gefixeerde spanningspunten in spieren die pijn en dysfunctie veroorzaken. Triggerpoints geven soms lokale pijn, maar frequent ook uitstralingspijnen die klachten op afstand kunnen verklaren. Zo kan een triggerpunt t.h.v. uw schouder uitstralen naar de hand of kan een triggerpunt t.h.v. de hals hoofdpijn geven.

 Myofasciale therapie wordt toegepast om triggerpunten samen met het omvattend spier- en bindweefsel los te maken. Triggerpunten kunnen manueel losgemaakt worden of via dry needling.

 Dry needling bestaat uit het kortstondig aanprikken van triggerpunten via een fijn naaldje zodoende deze sneller te laten ontspannen.

Cupping

Cupping is een behandelwijze waarbij “cups” op de huid worden geplaatst. Vervolgens wordt er een vacuüm gecreëerd binnenin deze cups door middel van een pompje.

Hierdoor wordt de onderliggende huid samen met spier- en bindweefsel omhoog geheven.

Deze tractie prikkelt de bloedsomloop en maakt verklevingen los in spierweefsel, bindweefsel en littekenweefsel.

Kinesiotaping

Het aanbrengen van elastische kinesiotape kan toegepast worden voor volgende doeleinden:

 • Ondersteuning  van gewrichten en omliggende weefsels.
 • Stimulatie van doorbloeding en daling van spierspanning.
 • Houdingscorrectie.

Personal training – Medische training

Mogelijke doelstellingen:

 • Algemene fitheid en prestatie bevorderen.
 • Gewichtsreductie in functie van lage rugpijn, geplande operatie, …
 • Overwinnen bewegingsangst na blessure.
 • Graduele opbouw belastbaarheid bij vermoeidheidsklachten.
 • Thuisprogramma om fysiek actief te blijven en klachten onder controle te houden.

De sterkte van mijn training is mijn kennis over functionele 3D bewegingsvormen waarbij je zelden geïsoleerd spiergroepen gaat trainen.

Mijn medische achtergrond zorgt er verder voor dat de kans op blessure erg klein is.

Start uw herstel nu!